Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Almás kenyér

Hozzávalók
12,5 dkg vaj, 6 dkg cukor, 2 tojás, 1 tojásfehérje
15 dkg liszt, csipet sütőpor, 1 tk. Bio Berta mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg reszelt alma, 10 dkg mazsola, 15 dkg durvára vágott dió, csokiöntet
a forma kikenéséhez: liszt, vaj

Elkészítés
1. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, majd habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, kevés sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszához adjuk.
2. A reszelt almához hozzákeverjük a mazsolát és a diót, végül ezt is a tésztához adjuk.
3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd nagyon óvatos mozdulatokkal a masszába keverjük.
4. Kivajazott, kilisztezett gyümölcskenyérformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ne felejtsük el a tűpróbát, hogy a közepe is átsült -e!  Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és csokiöntettel díszítjük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió