Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Burgonya szalonnával és borókával

Hozzávalók 4 személyre
1,5 dkg vaj, 4 hagyma felaprítva,
17 dkg húsos szalonna, pl bacon kockákra vágva,
50 dkg burgonya meghámozva, felszeletelve, só, bors,
0,5 kávéskanál borókabogyó összetörve, 1,5 dl víz

Elkészítés
1. A vajat felolvasztjuk egy lábosban és megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szalonnát és tovább pirítjuk néhány percig.
2. egy réteg hagymát és szalonnát egy tűzálló edény aljára fektetünk, majd erre egy réteg burgonyát halmozunk. Megsózzuk, megborsozzuk, borókabogyót is hintünk rá, Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg burgonya legyen. Ráöntjük a vizet.
3. Szorosan letakarjuk fóliával, majd az edény tetejével. Előmelegített sütőben 160 fokon 1 - 1,5 órán át pároljuk.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió