Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Camembert borral, fokhagymával és fűszerekkel sütve

Hozzávalók
személyenként: 1 camembert
camemberenként: 2 gerezd fokhagyma, 1 tk Bio Berta Provence-i fűszerkeverék, 1 ek olivaolaj, 1 ek fehérbor, frissen őrölt bors

Elkészítés
Mindegyik sajtba 12 lyukat bökök a késsel és megforgatom benne, hogy könnyebben bele tudjam installálni a fűszereket és a fokhagymát. A fokhagymákat vékony tüskékre vagdosom. A fűszerkeveréket a kiskanál nyelével a lyukakba tömködöm, majd a fokhagymatüskékkel is így teszek. A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtokat buggyosan körbevegyem velük. Az alufólia darabokat akkora helyen, mint a sajt, megkenem egy tk-nyi olivaolajjal. A sajtokat a töltött felükkel lefelé az olajos alufóliára ültetem, majd köréjök hajtom az alufóliát. mIndegyikre lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy le tudjam fedni az alufóliás sajtbatyukat. Sütőbe tolom őket és 15 percig sütöm, majd a fedő-alut leveszem és még azok nekik 8 percet. A batyukból kitunkoljuk friss kenyérrel.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió