Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Csokis mézeskalács

Hozzávalók
25 dkg méz, 1 dl tej, 4 dkg darált dió, 2 tojás, 1/4 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 ek "Bio Berta" Mézeskalács fűszerkeverék, 1 csipet só,
1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt, baracklekvár, tortabevonó

Elkészítés
1. Vajazzunk és liszttezzük ki egy zománcozott tepsi alját. A mézet melegítsük fel folyamatos kevergetéssel takaréklángon.
2. Vegyük le a langyos mézet a tűzről és adjuk hozzá a tejet, a darált diót, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, a csipet sót és a citrom reszelt héját.
3. A mézes pépet keverjük habverővel kb 5 percig, majd apránként dolgozzuk bele a lisztet.
4. A megmaradt tojásfehérjét verjük kemény habbá és hablapáttal óvatosan, hogy ne nagyon törjük össze a habot, forgassuk bele a tésztába. A sűrű masszát öntsük a kivajazott,kilisztezett tepsibe és kenjük szét egyenletesen benne.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük amíg a teteje világosbarnára pirul.
6. Ha kihűlt vágjuk le a széleit és a lágy, de szívós tésztát vágjuk kb 3 x 5 cm-es darabokra, majd pihentessük szobahőmérsékleten 2-3 napig.
7. Végül a téglalapokat szeljük ketté, a közepét kenjük meg sűrű baracklekvárral, majd az egymásra helyezett lapokból álló, töltött mézeskalács kockákat még 1 napig pihentessük. Olvasztott tortabevonóba mártsuk bele őket vagy csak csorgassunk csokit a tetejükre.
8. Ha a csokoládé máz megdermedt, a tetejüket az ismert módon tojásfehérjéből és porcukorból készített mázzal nyomózsákból díszíthetjük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió