Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Fűszeres rebarbarakompót

Előkészület: 5 perc
Főzés: 10 perc

Hozzávalók 2 főre
300 g megpucolt és szeletelt rebarbara, 1 fahéjrúd,
1 vaníliarúd, 1 citromkarika, 3 dl víz, 9 dkg cukor

Elkészítés
1. A vizet a cukorral feltesszük melegedni.
2. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikát.
3. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 centisre vágott rebarbaraszeleteket.
4. Mérsékeljük a lángot, és lefedve kb. 7-10 percig főzzük. NEM KEVERGETJÜK, mert akkor összetörik.
5. A tűzről lehúzva, a levében hagyjuk kihűlni.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió