Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Kardamomos vaníliafagylalt

Hozzávalók 4 személyre
3 dl tej, 1 rúd vanília, 1,5 dl tejszín, 6 zöld kardamom összetörve,
4 tojássárgája, 12 dkg cukor

Elkészítés
1. A tejet és a vaníliarudat felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és 10 percig hagyjuk ázni a vaníliarudat, majd kivesszük a tejből.
2. A tejszínt felmelegítjük a kardamommal és hagyjuk ázni.
3. A tojássárgáját és a cukrot dupla falú edényben vagy gőz felett sűrű krémmé keverjük. Hozzáadjuk a meleg tejet és addig keverjük, amíg besűrűsödik.
4. A kardamomhüvelyeket kivesszük a tejszínből (ne törődjünk a magokkal). A tejszínt a tojásos krémbe keverjük, és állandó kevergetés közben besűrítjük.
5. Fagylaltkészítő gépben vagy lapos üvegtálban a mélyhűtőben megfagyasztjuk.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió