Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Mézeskalács

Hozzávalók
kb. 60 db-hoz, 60 g méz, 75 g vaj, 200 g cukor, 2 ek tej, 1 tk kakaópor,
1 ek "Bio Berta" Mézeskalács fűszerkeverék, 200 g búzaliszt, 2 tk sütőpor,
valamint a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 100 g porcukor

Elkészítés
1. A mézet a vajjal, cukorral és a tejjel egy lábasba öntjük, és addig melegítjük, míg a vaj el nem olvadt.
2. A masszát egy tálba adjuk, hidegen felverjük, utána hozzáadjuk a kakaóport és a fűszerkeveréket.
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kétharmadát hozzáadjuk a mézes masszához, majd jól átgyúrjuk.
4. A maradék lisztet a munkalapra szórjuk, az előtésztát hozzáadjuk és sima, tömör tésztát gyúrunk belőle.
5. A tésztát folpackba tekerjük és hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
6. Ezután a tésztát belisztezett munkalapon 1/2 cm vastagon kinyújtjuk és fenyőt, szívet, csillagot vagy más motívumot szaggatunk ki belőle. A tésztafigurákat ezután sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 °C -ra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
7. Az aprósüteményt kivesszük a sütőből, tortarácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
8. A tojásfehérjét tálba öntjük, felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, majd adig keverjük, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
9. A mázat kis lyukú nyomózsákba töltjük és a mézeskalácsot feldíszítjük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió