Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Narancssaláta kardamommal

Hozzávalók 6 személyre
10 narancs, 2 evőkanál narancsvirágvíz,
½ kávéskanál Bio Berta őrölt kardamommag,
¼ kávéskanál Bio Berta szerecsendió őrlemény,
5 dkg cukor, 1,2 dl víz, porcukor

Elkészítés
1. A narancsokat meghámozzuk, a belső fehér héját is lehúzzuk. Egy-két darab sárga héjat félreteszünk. A narancsot cikkekre szedjük. Tálba tesszük, ráöntjük a narancsvirágvizet és megfűszerezzük.
2. A félretett narancshéjdarabokból levágjuk a fehér részeket. A sárga héjat gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és 1 dl vízben három pecig főzzük, majd leszűrjük.
3. Felolvasztjuk a cukrot a maradék (kb. 2 evőkanálnyi) vízben, hozzáadjuk a megfőzözz narancshéjdarabokat és lassú tűzön 4-5 percig nadírozzuk, majd kiemeljük és lecsöpögtetjük.
4. Tálaláskor a héjat a narancsra szórjuk, a tetejére porcukrot hintünk.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió