Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Saltimbocca alla Romana

Hozzávalók:
8 szelet borjú, 8 szelet prosciutto, 1 csipet zsálya, 0,6 dl olíva olaj, 10 dkg vaj,
1 dl vörösbor, alaplé, só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A húsokat óvatosan kiklopfolom, és finoman belisztezem mindkét oldalukat. 
A húsra teszek egy darab prociutto-t, erre egy méretes zsályalevelet fektetek.
A sonkát és a fűszert egy fogpiszkálóval rátűzöm a húsra.

Egy serpenyőben olívaolajat és vajat forrósítok, majd a zsályás oldallal lefelé kezdem benne sütni a húst. Amikor már jól megpirult a sonka, akkor megfordítom, és megsütöm a másik oldalát is. A húsokat tányérra szedem, majd a serpenyőben lévő zsiradékot és pörcöket felöntöm borral, egy kis alaplével, és annyi ideig főzöm, amíg egy picit besűrűsödik. Ezzel a szósszal locsolom meg a tálon lévő húsokat.

 


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió