Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Spekulatius golyók

Hozzávalók
100 gr Spekulatius keksz, 200 gr marcipán massza,
4 evőkanál rum, 1 narancs héja, kb 50 gr fehér csokoládé

Elkészítés
1. A kekszet egy zacsiba pakoljuk és sordófával apróra törjük.
2. Az így kapott morzsát elfelezzük.
3. Az egyik felét félretesszük, a másik feléhez pedig felkockázzuk a marcipánt, melyhez hozzáadjuk a rumot, a narancshéjat és jól összegyúrjuk.
4. Hűtőbe tesszük hogy összeérjen és formázható keménységű legyen.
5. Pici golyócskákat formázunk amiket meghempergetünk a korábban félretett és összetört Spekulatius kekszben.
6. Fehércsokit olvasztunk és vékonyan a golyócskák tetejére csurgatjuk a csokoládét.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió