Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Spekulatius keksz

Hozzávalók
1 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 0.25 kiskanál sütőpor, 20 dkg búzaliszt,
1 púpozott teáskanál Bio Berta Spekulatius fűszerkeverék,
10 gr Bio Berta vaníliás cukor,  2 evőkanál tej, 10 dkg barna cukor,
1 csipet só, mandulapehely a tepsihez, étkezési keményítő a formázáshoz

Elkészítés
1. A lisztből, a sütőporból, a cukorból, a sóból, a vajból, a tojássárgájából, a tejből, a Spekulatius fűszerkeverékből és a vaníliás cukorból omlós tésztát gyúrunk.
2. Cipót formálunk a tésztából , fóliába csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 ?C -ra előmelegítjük, a tepsiket sütőpapírral kibéleljük és megszórjuk mandulapehellyel.
4. A munkalapot vékonyan belisztezzük. Kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagra és lisztbe mártott kiszúró formákkal kiszaggatjuk a figurákat vagy a formák méretének megfelelően feldaraboljuk a tésztát.
5. A faformákat megszórjuk étkezési keményítővel és belenyomkodjuk a méretre vágott tésztát. A figurákat kivesszük a formából: a felfordított forma alját megkocogtatjuk és a tésztát a munkalapra borítjuk. A spekulatius alakzatokat a tepsibe tesszük és a tetejüket vízzel beecsetelve eltávolítjuk a rájuk ragadt keményítőt.
6. A kekszeket méretüktől és vastagságuktól függően 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
7. Kivesszük a sütőből és süteményes rácson kihűtjük.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió