Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Bio Homoktövis törköly szárítmány

A homoktövis bogyó vitaminokban  leggazdagabb héjának és  gyógyhatásban legerőteljesebb magnak szárított és porított formáját tartalmazza a termék. Az élelmiszer szakmában törkölynek nevezett termésrészt kíméletesen (alacsony hőmérsékleten és minimum 8 órán át szárítva) stabilizáljuk, s az ízek-aromák kinyílása érdekében  finomra őröljük.

Felhasználási javaslataink
1. Leves- és főzelékalap szárítmányok sorozatunk "Vitamin Cuvée" tagja egyébként is tartalmaz árnyaltan homoktövis törkölyt a főszereplő sütőtök és szintén epizódista zöld fűszerpaprika szárítmányok mellett, de ha Ön savanykásabban kedveli, akkor kell bevetni a törkölyt.

2. 40% sótartalmú fűszerkeverék szárítmányok (Vegi Család) hatosfogatából a "Gombás Vegi" varázserejét éppen a homoktövis törköly adja, ezért doppingolható ez a keverék pár csipetnyi törköllyel extrásítva.

3. Krémek palettán a mustár család egyik legtitokzatosabb  tagja a homoktövis maggal szeplősített Ínyenc alapmustárunk, akinek van hallása "jazz"-es effektekre, annak feltétlenül ajánlom bármilyen mustár is kerül nyelve alá, előtte habarjon bele fél kávéskanál törkölyt. Természetesen ez  a "génpiszka" akarom mondani ízpiszka egyéb alapból homoktövissel nem turbózott termékekre is mint az Agresszív- és/vagy Álmodozó ketchup-be, vagy Kertész- és Pásztor mártásba ugyanúgy elképzelhető.

4. Italok: bármilyen egyébként kedvelt italába (tea, ásványvíz, stb.) teáskanálnyi adagot hozzátehet, természetesen a megfelelő technológiai fázisban, vagyis teakészítésnél a leforrázásnál keverje hozzá akár filteres, akár szálas tea az alap teája, egyébként a homoktövis törkölyt önálló teaként is javasoljuk.

5. Sütemény alapkénti használata: Piskóta tészták készítésekor a liszthez  kb. 5% arányban keverve, müzlik, tejbegríz és tejberizs ízesítésénél ugyancsak 5% a javasolt arány. Az ezúttal szabadon hagyott ajánló felületre pedig várjuk az Önök tapasztalatainak közreadását, mert a Homoktövis sok-sok örömet kell, hogy okozzon, s hiszem hogy  hálásak lesznek annak a percnek amikor megismerték, megpróbálták, mert számtalan örömködő-pozitív visszajelzést  kaptunk az immár egy évtizednyi  homoktövises történetünk alatt az asztmásoktól, allergiásoktól, vérnyomás problémásoktól, s immunhiányosoktól...!


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió