Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Ablak bezárása

 

Jellemző növényeink

Egynyáriak:
Búza, fűszerpaprika, petrezselyem, kukorica, spenót, majoranna, paradicsom, fokhagyma, sárgarépa, vöröshagyma, zeller, póréhagyma, paszternák, pritaminpaprika, zsázsa, csemegekukorica, zöldborsó

Évelők:
Homoktövis, bodza, lestyán, snidling, oregano,
kakukkfű, szőlő, körte, rebarbara, torma

Másodvetés:
Cékla, mustár, sütőtök, bazsalikom, lóbab,
cukkíni, brokkoli, padlizsán

Köztesvetés:
Lucerna, takarmányrépa, facélia

Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat, a BIO-DROG-BERTA KFT.-t.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.

A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.

Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra.

Napjaink fejlesztési programját egyik zászlós növényünk, a homoktövis szerkeszti, hisz a termés konzervipari feldolgozásán túl a levélből és kéregből filteres tea készítő, csak kéregből pedig kozmetikai és állateledel készítmények alapanyagát előállító projektet tervezzük megvalósítani.

A szárított termékelőállítás 1997 óta ISO minőségbiztosítási -, a teljes élelmiszer előállító program pedig 2002-től HACCP rendszerben működik. A teljes vertikumot a Biokontroll Hungária Kht. ellenőrzi és igazolja adaptálva BioSuisse és NOP megfelelésre is.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejére

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak.
Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Grafikai Stúdió