vissza | nyomtatás

„Dr. Nagy Attila” ALAPÍTVÁNY

Legyen minél több DOKTORNŐ! DOKTOR ÚR!

Az Alapítvány tevő:
Bio-Drog-Berta Kft. 6300 Kalocsa, Vörösmarty u. 113.

Az Alapítvány bejegyezve a Kecskeméti Törvényszéken
Pk.60.117/2014/4 számon 2015.11.12-én.
Törvényszéki Végzés (kivonat) - letöltés (.pdf)

Az Alapítvány célja:

Azon praktizáló humán orvosok felkutatása FELHÍVÁS – Pályáztatás segítségével, akik számára HIVATÁSUK nem elsősorban megélhetést jelentő állás, hanem a gyógyítás, az egészségmegőrzés, páciens és orvosa együttesében keresendő közös öröm- elégedettség kiteljesítése.

Az Alapítvány Dr. Nagy Attila (1925-1985) kalocsai körzeti főorvos-háziorvos életművének-szolgálattételének állít emléket és keresi követőit elsősorban életéhez- származásához- tanulmányaihoz kötődő helyen ( Kalocsa- Kúla- Pécs és ezen települések testvérvárosai viszonylatában is), s a modern orvoslás korában is PÉLDAÉRTÉKEKET!

Az Alapítvány páratlan években hírdet pályázatot a korunk NAGY DOKTORAI felkutatására, mely pályázatok két nyertesének díja: 1.000-1.000 euro, valamint 2 éven keresztül a „Bio Berta” terméksor TOP termékén a nyertesek közzététele.

Az Alapítvány pályázati felhívásában
meghatározott, keresett DOKTOR-kép:

I. Szubjektumon túlra terjeszkedő érdemesség-érzékenység:

1. Modellezhető példáját adja az egészségügy betegellátó struktúráján túl olyan módszereknek, technikáknak, melyek lerövidíthetik a betegségutat, valamint hozzájárulnak az alapellátói szinten is elérhető kórfelismerés bizonyosságához s a hatékony kezelési protokoll mielőbbi abszolvációjához.

2. A betegellátó körzete gazdasági-földrajzi-kulturális-vallási-gasztronomiai- társas kapcsolati orientációiból, hagyományaiból is eredeztethető kórkép sajátosságok feltérképezésére- vizsgálatára-konzekvenciáira legyen elhivatottsága és koordinációs hajlama (pl. MÁK -fesztiválos körzetben nem jellemző a csontritkulásos eset…)

3. Haszon – hobby állattartás avagy milyen életmód-életvitel lehet a potenciális páciens egészségtudata iskolázásában, pallérozásában releváns faktor, mely szignifikánsan javíthatja a páciens önképének-egészségének- kórdeklarációjának pontosságát, sőt ezáltal az orvos által ajánlott terápia hatékonyságát is.

4. A kiváló és a remélhetőleg tökéletes orvoslás mellett a jelenkor doktorának az ellátás és kompetencia perifériáján élők felé is érzékenynek, hatékonynak KELL lennie.

II. Szubjektumtól elvárható érdemesség-érzékenység:

1. - A Doktor! - aki időt-energiát sohasem méricskél, viszont páciensei fizikai-érzelmi elégedettsége nélkül sohasem érhet véget az adott kezelés.

2. - A Doktor! - aki a beteg kórtörténete, aktuális egészségmutató (labor-és egyéb célvizsgálatok) panelei nélkül is, csupán figyelmessége s a beteg fizikai-érzelmi aurájából esetlegesen szűrődő sokadrendű jelek észlelési igénye mentén is képes felismerni a szervezet apró segélykérő rezdüléseit, megelőzni vagy lokalizálni és visszafordítani a kórképződést.

3. - A Doktor! - aki a diagnózis korrektségét nem csak a 21-22. századi csodatechnikái szolgálatába utalványoztatja, hanem képes a doktor-beteg kapcsolata erejével is a bizonyosságra.

4. - A Doktor! – aki részéről sohasem fordulhat elő alkalmatlan hely-idő-közösség ahhoz, hogy ha valahol a rendelőn kívül ORVOSLÁS szükségeltetik, azonnal szolgálatba helyezze magát!

5. - A Doktor! - aki képes észlelni-érteni , hogy adódhat helyzet, amikor a felírt gyógyszer még nem gyógyítás, hanem ahhoz a gyógyszerkiváltási- és beszedési esélye is szükségeltetik!

A FELHÍVÁSRA jelentkező ”DOKTORNŐ-DOKTOR ÚR” aspiránsoktól 40-50 soros (minimum egy oldal) szakmai önéletrajzot, őket méltató híradások és az esetleges publikációik megjelölését-hozzáférését kérjük a pályázatukban biztosítani. Amennyiben valakit páciensei, barátai, tisztelői jelölnek és pályáznak, akkor a „felvezetőtől” kérjük a 40-50 soros laudációt, s az esetleges méltató híradások megjelölését-hozzáférését közreadni a megjelölt határidőig.                       

Az Alapítvány általt kiemelten preferált régiók:

Kalocsa– és Testvérvárosai: Betlehem, Karup, Kircnhem Unter Tech, Shenzhen, Székelykeresztúr, Totana

Kúla– és Testvértelepülései

Pécs- és Testvérvárosai: Arad-Kolozsvár, Eszék, Fellbach,Graz, Kütahya, Lahti, Lyon, Seattle, Tucson, Terracina, Újvidék

Mivel nem kizárt, hogy jó és jobb pályázatok más magyar településekről is várhatók, ezért a pályázat mindenki számára nyitott.

Pályázat érkeztetési határidő: páratlan év június 13.

Pályázat bírálata, díjazottak értesítése: páratlan év július 30.

Ünnepélyes díjkiosztás: páratlan év, Kalocsai Fűszerpaprika Fesztivál hetének péntekén 11.00 órakor Fajszon, a Hangszerfaparkban, ünnepélyes keretek között.

Az Alapítvány aktuális híreiről a BDB Kft. weboldala nyújt majd tájékoztatást a kedves érdeklődők számára (szerkesztés alatt).

Dr. Nagy Attila életpályája, az orvosi szolgálatát minősítő, értékelő bejegyzések a kollégái és páciensei jegyzetei a honlapon ugyancsak hozzáférhetőek lesznek (szerkesztés alatt).

Kalocsa, 2016. május 19.
Az Alapítvány Kuratóriuma